Corona-Lockdown sat i skema

I går fortalte jeg om det skema jeg har lavet til min datter, så hun fortsat passer sin skolegang. Indtil nu har vi været meget slaviske i hendes undervisning, og fulgt de materialer vi har fået med hjem fra skolen. Jeg knokler på med at få lavet de administrative opgaver der pt. haster mest i mit 25 timers job. Det tager tid, og det betyder at min datter arbejder meget selv.

Min mand og min søn er hjemme. Jeg kan ikke huske om jeg har nævnt det før, men min mand er fleksjobber, han har en krigsskade, og vi er derfor yderligere udfordrede af at han har brug for mange pauser. Det betyder også, at vi stadig arbejder på et skema til min mand og min søn. Det skema skal både give plads til at lege, til at få lavet noget og til nogle gode pauser. Og ikke mindst til at min mand kan få sovet til middag.

Min mands krigsskade er et livsvilkår, som vi favner i hverdagen. Derfor skal det ikke fylde alverden her på bloggen. Men det er relevant i disse dage. Min mand var sygemeldt, fra sit fleksjob, allerede inden vi røg i corona-lockdown, så han har haft tid til at lande. Heldigvis, ellers havde de her dage været noget værre rod.

Det er det heldigvis ikke, så derfor når vores ender sammen.

Vores dagligdag ser sådan ud i disse dage:

Vi sover længe, og står først op kl. 7-7.30. Så spiser vi morgenmad og hygger, inden vi kaster os over de første skoleopgaver mellem 8 og 8.30. Jeg tænder min arbejdscomputer og begynder, som vanligt, at tage mig af de få mails der er tikket ind, siden jeg lukkede computeren dagen før. På en gammel telefon har jeg sat alarmer ind, så den ringer hver gang der er skift. Det vil sige, at hver gang min datter skal holde pause og når pauserne er slut, så ringer telefonen. Det giver struktur på dagen.

Når kl. rammer 12.45, behøver min datter ikke lave mere skolearbejde. Men typisk fortsætter hun. Til gengæld holder hun en lidt længere pause ved middagstid. På hendes skema står der ”hjælpe far og Bastian” mellem kl. 10.15 og 11.15. Det dækker bl.a. over to-do listen. I dag skulle far ikke have hjælp, fordi han primært bankede ledninger fast, som har lagt løs i alt for lang tid. Men i perioden skal børnene bl.a. også rydde op på deres værelser, børnenes senge skal repareres og der skal ordnes ting udenfor. Ved at inddrage børnene i de forskellige opgaver, giver vi dem en oplevelse af ansvar, en læring i forskellige andre ting end klassisk dansk og matematik, og ikke mindst en forståelse for at vi kan nå mere når vi hjælper hinanden.

To do listen

Og så er der to do listen. For hvad indeholder den?

Vi har sat os nogle mål her i de kommende dage, det er blevet til vores to do liste. Ting som alligevel skal gøres og som vi lige så godt kan udnytte tiden til. Det er mit håb at de næste 2 uger giver os det tiltrængte spark bagi, som vi har brug for, for at komme ud af sofaen og få lavet nogle af alle vores hængepartier. To do listen indeholder bl.a.:

  • Bygge højbede
  • Tømme flyttekasser
  • Lægge kontorartikler på plads i skabet i stuen
  • Reparere børnenes senge
  • Rydde op udenfor
  • Sætte de ting der skal på genbrugspladsen ud til traileren (vores genbrugsplads har lukket, derfor kan vi ikke tømme traileren)
  • Tømme og rengøre drivhus

Og flere ting.

Udenfor skematid

Udenfor de timer hvor vi holder skole- og arbejdstid, benytter vi os af nogle af de tiltag der er blevet taget af forskellige virksomheder rundt omkring. Derfor synger vi morgensang sammen med Philip Faber på DR kl. 9.05 og vi bager sammen med Morten Resen og Mambeno kl. 14.

Jeg holder løbende øje med hvad der ellers er af tilbud og muligheder rundt omkring på nettet. Og så skal vi ud i naturen. I morgen starter vi derfor dagen med en tur ud og få noget luft inden morgensang og min telefontid kl. 10. En af os skal i Brugsen og hente ugens ration af mælk – jeg har allerede tjekket at jeg kan hente min kasse med mælk. Det bliver med en knude i maven, for 15 liter er meget på en gang. Men det er den ration vi henter en gang ugentligt, og vi kommer også til at bruge 15 liter den næste uge.

Corona-stress

Indtil i søndags kunne jeg mærke at jeg blev mere og mere stresset af al Corona-snakken. Søndag slog jeg notifikationer fra alle mine nyhedsapps. Det har givet mig en masse ro, fordi jeg ikke længere bliver rundtosset af ”plinglyden” fra min telefon. Jeg tjekker min telefon en million gange dagligt. Mange flere gange end normalt. Mine app-timere slår til før jeg selv er klar, og jeg kan se en markant forskel i mit forbrug. Derfor kommer jeg også til at bruge min telefon anderledes fra i morgen.

Min telefon har en funktion der hedder ”fokus-tid”, her har jeg forudbestemt hvilke apps jeg kan bruge, og mine nyhedsapps er ikke blandt dem. Til gengæld får jeg ro til at høre podcasts, mens jeg arbejder. Altså når jeg ikke snakker i telefon. Jeg skal forsøge at få enderne til at mødes bedre i morgen. Jeg har været ekstremt træt siden vi blev sendt hjem, og har faktisk haft brug for at sove inden aftensmaden. Det er noget jeg normalt gør, når jeg putter børnene og kun i 20 min, men i disse dage når jeg op over 1,5 times søvn, for at komme igennem dagen.

Måske oplever du også Corona-stress. Del gerne hvordan du gør, på dine sociale medier og tag mig i det, så vil jeg samle de bedste tips i weekenden.

Del og følg mig her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne side bruger cookies. Ved fortsat brug, accepterer du at jeg anvender cookies til at optimere din oplevelse.