Arbejdseffektivitet når du arbejder hjemmefra

Oplever du også at din arbejdseffektivitet daler i disse dage? Jeg kan se det på min egen effektivitet. Det virker som om jeg ikke arbejder på fuld kraft. Til gengæld er mine timer mere flydende. Jeg tænder min computer så snart jeg er klar om morgenen og slukker den når jeg føler mig færdig for dagen. Som allerede nævnt er jeg låst af en telefontid, derfor arbejder jeg selvfølgelig mest koncentreret i de timer hvor jeg skal være tilgængelig på telefonen. Min mand forsøger at hænge sammen – det går faktisk fint. Det kunne i hvert fald være meget værre.

Jeg elsker at jeg kan arbejde i nattøj, men jeg kan mærke at min egen arbejdseffektivitet stiger, hvis jeg lige sørger for at komme ud af morgenkåben. I dag prioriterede jeg at tage tøj på, som om jeg skal ud af døren, bl.a. fordi jeg lige skulle i Brugsen efter mælk.

I dag er vores skema skredet helt vildt. Først og fremmest fordi vi voksne ikke har passet vores skema ordentligt. Vi faldt i at se MasterChef på Viaplay i går, og vi sku liiiige se et mere afsnit. Du kender det. Pludselig var klokken over midnat. Og så glemte vi faktisk også at sætte vækkeuret til. Vi har sådan et moderne, gammeldags, vækkeur med klokker. Det er købt i IKEA, og larmer sygt meget. Men det kræver at vi husker at tænde det om aftenen. I dag vågnede vi ved at min datters skema-alarm ringede. Så i dag kom vi altså først op kl. 8.30 og dermed var hele dagens plan skredet før dagen kom i gang.

Jeg hader når det sker, men jeg føler at vi har fået indhentet det tabte i løbet af dagen, og min plan om at starte med en tur ud i det gode vejr er rykket til her til eftermiddag. Min søn, og jeg, har bagt kokosmakroner med Mambeno og jeg fik fodret min surdej.

Efter 15 gik min mand ind og fik en tiltrængt lur. I mellemtiden har jeg lavet Matematikfessor med min datter. Hun løste lige 6 opgaver, så hun på en uge har løst 20 matematikfessor lektier, svarende til de lektier der skal løses inden 3. april. I mandags var det børnehaveklasseniveau i dansk hun færdiggjorde. Tilbage er nu hendes printede lektier, som hun her over halvvejs i. Jeg forudser at hun skal aktiveres på andre måder om ca. 1 uge.

Når min mand er færdig med at sove, har vi aftalt at komme ud og blive luftet. Jeg kan mærke at jeg trænger til at komme væk fra mine egne fire vægge. Jeg har kun været ude af huset, for at handle i en hel uge. Jeg trænger til frisk luft og til at se noget andet. Jeg ved at det giver ny energi, også selvom vi skal holde os indenfor de rammer der er opstillet fra myndighedernes side. Husker du at komme ud og få noget frisk luft? At få noget luftforandring, uden at kompromittere reglerne? Med lidt held, kan du også udrydde det værste lejrkuller på den måde.

Den økonomiske vinkel

Da jeg sad og flyttede aftenskolehold her i formiddags, kom jeg til at tænke på det økonomiske aspekt i hele det her Corona-halløj. En ting er at vi er sendt hjem og arbejde. Rent praktisk betyder det, for mig, at jeg ikke skal køre de omkring 30 km til og fra arbejde hver dag. Det betyder mindre brændstofforbrug og mindre slitage på min bil. Det betyder at jeg ikke skal betale for parkering i Aalborg. Normalt køber jeg et abonnement på parkering, men det har jeg ikke haft i denne måned, da jeg har haft kørselsforbud frem til i onsdags. Det var noget med en overforsigtig læge og et korsbånd…

Der er mere end blot min transport til og fra arbejde, som påvirkes økonomisk. Hvad med husholdningen. Min søn går i en børnehave med madordning, det betaler vi 500 kr. ekstra for om måneden. De 500 kr. er reelt spildt lige nu, jeg ved ikke om Jammerbugt Kommune ændrer i det beløb, hvis coronalockdown forlænges.

Siden sidste onsdag, har vi vel levet for omkring 300 kr. I alt. Vi har vitterligt at muligt hjemme. Vores basislager bugner af lækkerier. Tørvarer. Frostvarer. Grøntsager. Hvad skal vi overhovedet hamstre for? Det jeg har købt siden onsdag d. 11. marts er: Toiletpapir (1 pakke), gulerødder (2 kg), æg, håndsæbe, bananer, honning, sukker, brun farin, agurker, hvidkål, mælk, pommes frites, havregryn, en røget makrel på dato hvedemel og is. Det lyser langt ud af mine indkøb, at vi skal bage og hygge. I princippet havde jeg slet ikke behøvet bevæge mig ud af handle (bortset fra at vi ville løbe tør for toiletpapir). Hvad har du hjemme i skabene? Kan du og din familie reelt overleve med de ting i har i skabene? Hvor kreativ kan du være med dine ressourcer?

Jeg forestiller mig ikke at vi behøver handle før på onsdag igen. Måske skal vi have en pose kartofler, men jeg tror faktisk at vi kan klare os med de ting vi har. Så spiser vi noget andet end kartofler.

Jeg vil gerne udfordre dig, som læser det her:

Hvis du skal leve en hel uge uden at handle, kommer du og din familie så til at sulte, eller kan I reelt klare jer med de ting I allerede har på lager? Vi starter i dag, og lad os inspirere hinanden ved at bruge #clmad (det står for CoronaLockdownMad) på de sociale medier. Jeg lægger ud med vores aftensmad på min instagram.

Del og følg mig her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Denne side bruger cookies. Ved fortsat brug, accepterer du at jeg anvender cookies til at optimere din oplevelse.